Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Gratis concerten vanuit Het Concertgebouw op Museumplein

22, 23 en 24 juli drie live ZomerConcerten op groot scherm op het Museumplein

Het Concertgebouw organiseert 22, 23 en 24 juli Zomeravonden op het Museumplein. Drie concerten zullen live vanuit Het Concertgebouw op groot scherm te zien zijn op het Museumplein. De concerten zijn onderdeel van de VriendenLoterij ZomerConcerten in Het Concertgebouw, 77 concerten met klassiek, pop en jazz in juli en augustus. Tijdens de Zomeravonden op het Museumplein presenteert Het Concertgebouw een programma met de filmmuziek van John Williams, een klassiek concert met toppianist Alexandre Kantorow én een avond met Broadway-muziek.

Waar veel concertzalen in de zomer sluiten opent Het Concertgebouw elke zomer de deuren voor meer dan 75 concerten, de VriendenLoterij ZomerConcerten. Dit toegankelijke zomerfestival omvat naast klassieke muziek ook veel pop en jazz. Op 1 juli openden Nick & Simon samen met het Metropole Orkest de editie van 2022. Nieuw zijn dit jaar de Basement Sessions in de kelder van Het Concertgebouw. Hier is een jazzclub-sfeer gecreëerd met optredens van jong talent in pop, jazz en soul. Dit jaar treedt Het Concertgebouw met de Zomeravonden op het Museumplein voor het eerst buiten de deuren met drie gratis concerten op groot scherm.

Zomeravonden op het Museumplein

22 juli 20.00 uur - Bravo Broadway: van Cabaret tot Chicago

Het Duitse orkest Württembergische Philharmonie Reutlingen brengt onder leiding van Garrett Keast een swingend programma met broadwaysterren Alli Mauzey en Hugh Panaro. Van Jule Styne’s Gypsy tot My Fair Lady en Mamma Mia. En van klassiekers van Gershwin en Bernstein tot Les Miserables en Wicked-hits.

23 juli 20.00 uur – Toppianist Alexandre Kantorow in Liszt’ Tweede pianoconcert

Enkele jaren terug won Alexandre Kantorow de Internationale Tsjaikovski Competitie. Internationaal muziektijdschrift Gramophone noemde de jonge Franse pianist een ‘vuurspuwende virtuoos met een poëtische charme’. Hij brengt deze avond Liszts Tweede pianoconcert, een rapsodisch werk vol drama. Dirigent Hugh Wolff leidt het Belgian National Orchestra verder in Mendelssohns zonnige Vierde symfonie. De ‘Italiaanse’, waarin hij de indrukken van een reis van tien maanden verwerkte. Van Tsjaikovski klinkt de fantasie-ouverture Romeo en Julia. Dit concert is ook te bekijken via een betaalde livestream.

24 juli 20.00 uur - A Tribute to John Williams gepresenteerd door Harry Piekema

‘s Werelds meest iconische filmcomponist John Williams werd dit jaar 90. Om hem en zijn muziek te eren presenteert Harry Piekema een speciaal concert dat in het teken staat van zijn muziek. Het Staatsorchester Rheinische Philharmonie speelt met dirigent Garry Walker de muziek van Jurassic Park tot Star Wars en van Neverland tot Indiana Jones. Dit concert is ook te bekijken via een betaalde livestream.

Bekijk het complete programma van de VriendenLoterij ZomerConcerten op www.zomerconcerten.nl