Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Hoogtepunten pop- en jazzconcerten voorjaar 2022

Celine Cairo, Avishai Cohen, Clannad, Mariza en vele anderen

Het Concertgebouw presenteert naast de klassieke programmering ook pop-, jazz- en neo-klassieke concerten. Met het Classic Pop Fonds ondersteunt Het Concertgebouw Fonds nieuwe concerten in de traditie van de legendarische jazz- en popconcerten in Het Concertgebouw in de jaren '50 en '60. Dit jaar verwelkomt Het Concertgebouw wederom de wereldtop uit de jazz met Avishai Cohen en The Clayton-Hamilton Jazz Orchestra. Ook is er muzikaal eerbetoon, aan Paul McCartney (die zelf in 1972 in Het Concertgebouw optrad) en componist Morricone. De koningin van de fado Mariza komt naar Het Concertgebouw op 20 april. Voor de jongste liefhebbers is er in de kerstvakantie het familieconcert Jazz op recept. Het complete en actuele overzicht is op de nieuwe website van Het Concertgebouw te vinden.

4-5 januari - Jazz op recept (8+)

Familieconcert: Nina is ontzettend verlegen. De dokter heeft haar een bijzonder opmerkelijk recept gegeven: geen pillen of vieze drankjes, maar muziek! Van stotteren naar scatten binnen een uur. Zal Nina veranderen in een echte jazz-zangeres? Deze concerten kunnen binnen de geldende corona-maatregelen doorgang vinden.

24 januari - Avishai Cohen & Yonathan Avishai: Playing The Room

Trompettist Avishai Cohen en pianist Yonathan Avishai zijn al bijna hun leven lang vrienden. Voor ECM Records namen ze nu voor het eerst als duo een plaat op: Playing The Room. Composities van dit fascinerende album hoort u vanavond live in de Grote Zaal.

25 januari - Canto ostinato

Een dag na Simeon ten Holts 99ste geboortedag eren Jeroen en Sandra van Veen hem samen met LP Duo. Ten Holts Canto ostinato blijft boeien en betoveren.

9 februari - Celine Cairo: Overflow

Singer/songwriter Celine Cairo maakt weelderige pop met akoestische instrumenten, subtiele elektronica en een stevig live-geluid. Nu is ze terug met haar nieuwe album Overflow, waaraan ze drie jaar lang tussen Londen en Amsterdam werkte.

15 februari – Metropole Orkest met TOON! - ode aan Toon Hermans

Het Metropole Orkest in TOON!, een ode aan Toon Hermans. De mooiste en ontroerende liedjes, gezongen door onder anderen Lissa Meyvis en Tommie Christiaan.

16 maart - The Clayton-Hamilton Jazz Orchestra featuring special guests Trijntje Oosterhuis, René Marie & Akiko Tsuruga

The Clayton-Hamilton Jazz Orchestra behoort tot de absolute top van de internationale bigbandscene. Voor hun enige concert in Nederland, met de titel Jazz Power & Soul, brengen ze drie geweldige gasten mee: zangeres René Marie, toetseniste Akiko Tsuruga en Trijntje Oosterhuis.

17 maart - Classic Hiphop: Tribute to a Tribe Called Quest

Het Concertgebouw brengt in samenwerking met muziekplatform Legacy of Music en radiostation Sublime een eerbetoon aan één van de meest invloedrijke en innovatieve groepen uit de hiphopgeschiedenis: A Tribe Called Quest. De groep werd in 1985 opgericht door vier vrienden uit New York: Q-Tip, Phife Dawg, Ali Shaheed Muhammad en Jarobi White. De tribe bracht alternative hiphop met invloeden uit de jazz en maatschappelijk geëngageerde teksten.

4 april - Clannad: ‘In A Lifetime’ - Farewell Tour

De naam Clannad doet bij veel muziekliefhebbers de harten sneller kloppen. De legendarische familieband, gevormd door de ‘Brennan-clan’ die ook Enya en Moya Brennan voortbracht, behoort onbetwistbaar tot het erfgoed van de Ierse muziek. In 2022 neemt de wereldberoemde band afscheid van zijn fans met een internationale afscheidstournee met als titel In A Lifetime.

8 april – Lavalu: intieme kamerpop

Met Earthbound slaat Lavalu een brug tussen pop en klassiek. Met altvioliste Roosmarijn Tuenter en cellist Paul Rittel sluit ze een drieluik albums af.

17 mei – The Legend of Morricone

Een eerbetoon aan een van de grootste filmcomponisten aller tijden: Ennio Morricone. Beleef zijn onvergetelijke soundtracks voor films als Once Upon a Time in the West, The Good, the Bad and the Ugly en Cinema Paradiso nu live in de Grote Zaal. Uitgevoerd door het 30-koppige Ensemble Symphony Orchestra en geweldige solisten.

20 april - Mariza: fado vol soul

Fadista Mariza‘s soulvolle stem en charismatische podiumpersoonlijkheid maken elk concert opnieuw uniek. Ze zingt eigen interpretaties van traditionele fado naast cross-overs met gospel, jazz, flamenco, latin en Afrikaanse klanken.

21 juni - Dutch Jazz Heritage - Ruud Bos

In Dutch Jazz Heritage speelt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw een eerbetoon aan een Nederlandse jazzlegende: componist Ruud Bos.

22 juni - Paul McCartney 80 jaar met Strange Brew, Eric Vloeimans, Roel van Velzen, Bertolf e.v.a.

Vier de tachtigste verjaardag van de grootste nog levende poplegende: Paul McCartney. Vijftig jaar geleden trad Macca zelf nog op in de Grote Zaal, vijftig jaar later zijn zijn grote (Beatles-)hits en minder bekende favorieten in goede handen bij Strange Brew. Onder de solisten zijn Eric Vloeimans, Roel van Velzen en Bertolf.