Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

SOUK Festival 2023: Nawal El Zoghbi in Het Concertgebouw

Libanese popster hoofdartiest tijdens SOUK Amsterdam Arabic Festival

SOUK, Amsterdam Arabic Festival neemt op 9 en 10 juni Het Concertgebouw over. Het Nederlands Kamerorkest en solisten van Het Nationale Ballet nemen samen met de Libanese wereldster Nawal El Zoghbi het publiek mee op een muzikale reis. Dit is het allereerste optreden van Nawal El Zoghbi in Amsterdam. Bij eerdere edities van SOUK traden de Syrische zangeres Assala Nasri en de Marokkaanse zangeres Asma Lamnawar op. Het Concertgebouw verandert voor de zesde editie van het festival in een Arabische markt (Souk), met muziek, dans en culinaire specialiteiten in alle foyers en gangen. De kaartverkoop voor het festival start donderdag 23 maart om 10.00 uur via de website van Het Concertgebouw.

“I’m very proud to perform at SOUK, especially to play in Amsterdam and to play with the Netherlands Chamber Orchestra.”

Nawal El Zoghbi

Nawal El Zoghbi, Libanese superster

‘De Gouden Ster’ is de bijnaam van Nawal El Zoghbi in de Arabische wereld. In de jaren negentig kreeg zij bekendheid dankzij revolutionaire videoclips. Sindsdien heeft Nawal El Zoghbi zich telkens opnieuw weten uit te vinden en haar status als één van de grootste popsterren uit de Arabische wereld bevestigd. Velen kennen haar van haar uitvoeringen van Tarab en Warda- nummers. De afgelopen 25 jaar presenteerde ze maar liefst 17 albums waarvan ze meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. Hiermee is ze één van de allerbest verkopende Arabische artiesten ooit.

Bekijk ook de aftermovie van SOUK 2017.

SOUK Festival: Muziek, poëzie, dans, DJ’s en culinaire specialiteiten

Het SOUK Amsterdam Arabic Festival omvat twee avonden met een grote variëteit. De rijke Arabische cultuur van toen en nu wordt gevierd en samengebracht met de Westerse cultuur. Niet alleen het podium maar ook alle foyers en gangen van Het Concertgebouw veranderen in een levendige Arabische markt met muziek, poëzie, dans, DJ’s en culinaire specialiteiten. In de Grote Zaal speelt het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Jochen Neuffer. Solisten van Het Nationale Ballet dansen in een choreografie van Remi Wörtmeyer.

SOUK met Nawal El Zoghbi

9 & 10 juni, 19.30 uur

Kaarten vanaf €25 via de website van Het Concertgebouw.