Zing en Beleef

In Zing en beleef draait het om het allermooiste instrument dat iedereen kan bespelen: de menselijke stem. Of u nu nog nooit gezongen hebt, een fanatiek badkamerartiest bent of al jaren in koren zingt: iedereen is welkom.

Hans Veldhuizen © Ronald Knapp

Hans Veldhuizen © Ronald Knapp

Zing en beleef in seizoen 2020-2021

In Zing en beleef gaat het om de muzikale beleving: zelf zingen en zo de mooiste koorwerken van binnenuit leren kennen. Pianist en dirigent Hans Veldhuizen neemt u mee in de muziek door achtergrondverhalen te vertellen, u actief te laten luisteren en zo te ontdekken waar de muziek over gaat. ‘Dat je op het puntje van je stoel met muziek bezig bent, en dat je daardoor uit je alledaagse werkelijkheid getild wordt’, zo vat Hans Veldhuizen de cursussen samen.

Zing en beleef Mozart
De eerste Zing en beleef in seizoen 2020-2021 is een ontdekkingsreis door het leven van Mozart. Voor Zing en beleef hoeft u geen muzikale ervaring te hebben. Na het intense zingen tijdens zeven bijeenkomsten op maandagavond (de eerste bijeenkomst is op 14 september) in de Koorzaal is het tijd om achterover te leunen en te genieten. U bezoekt op woensdag 18 november het concert van het Mahler Chamber Orchestra en Sir Simon Rattle met de drie laatste symfonieën van Mozart.

Meer informatie en bestellen

Zing en beleef requiem
In de winter van 2021 neemt Hans Veldhuizen u mee door de geschiedenis van het requiem. Voor Zing en beleef hoeft u geen muzikale ervaring te hebben. Na het intense zingen tijdens zeven bijeenkomsten (de eerste bijeenkomst is op 12 januari) in de Koorzaal is het tijd om achterover te leunen en te genieten. U bezoekt op woensdag 10 maart het concert van Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerkoor met het Requiem van Fauré. 

Meer informatie en bestellen

 

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.