Educatie
 1. Zoeken
 2. Concerten
 3. Menu
 4. Inloggen
Mbo dag
MBO | Schooljaar 22/23

MBO-Inspiratiedag

 • Duur

  9.00-13.00 u

 • Locatie

  Foyers Kleine Zaal

 • Prijs

  € 6

MBO-Inspiratiedag

Kom met je studenten naar de MBO-Inspiratiedag gebouw&orkest

Op woensdag 5 april vindt voor de derde keer de MBO-Inspiratiedag plaats in Het Concertgebouw in Amsterdam. Het doel van de dag is om MBO-studenten te inspireren, te laten zien dat er op een misschien niet zo voor de hand liggende plek, Het Concertgebouw en bij het Concertgebouworkest, veel beroepen zijn die aansluiten bij de opleidingen die zij volgen. Er is plaats voor 9 groepen van ongeveer 20, maximaal 25 deelnemers (1 klas). De dag kost 6 euro per deelnemer inclusief koffie/thee en een lunch to go en is niet bedoeld om stagiairs of medewerkers te werven, maar om studenten te inspireren.

Hoe ziet het programma eruit op 5 april?
Het programma is van 9.00 tot circa 13.00 uur en start met het gezamenlijk bijwonen van de repetitie van het Concertgebouworkest in de Grote Zaal. Daarna lopen de studenten een route waarbij zij begeleid worden door een rondleider die veel over het gebouw kan vertellen. De route heeft drie stops bij een medewerker die vertelt over de werkzaamheden. Per route is plaats voor drie groepen**, dit zijn de routes:

Geel: facilitair en theatertechniek

 • Mick van der Werff, medewerker theatertechniek: Wat zijn de technische mogelijkheden bij een concert of event?
 • Walther Brathwaite, medewerker receptie en beveiliging: Hoe ziet de dag van een portier eruit en wat zijn de verantwoordelijkheden?
 • Edwin van der Heijden, manager facilitaire dienst: Wat is er achter de schermen nodig om een orkest op het podium speelklaar te hebben?

Blauw: marketing, klantenservice/verkoop en social media

 • Iris Heijmans, marketeer: Marketing van familieconcerten, educatie & participatieprojecten, hoe bereik je de doelgroepen?
 • Hante Rogaar, assistent-coördinator klantcontact en verkoop: Hoe zorg je dat de klantreis goed begint en eindigt?
 • Pétrie de Vries, social mediaspecialist: Hoe wordt social media ingezet om het orkest te promoten?

Rood: educatie/productie, events en online events

 • Caroline van den Ende, accountmanager events: Wat komt er kijken bij de voorbereiding en opbouw van een event?
 • José de Haan, medewerker educatie: Wat moet er geregeld worden om een schoolprogramma uit te voeren met het orkest in Het Concertgebouw?
 • Bart Hermans, manager ICT: Tijdens corona werden veel vergaderingen en events online georganiseerd. Hoe ging dat in zijn werk en hoe werden deze online Zoom-sessies steeds professioneler?

** Klik op 'Datum en tijd reserveren' en klik daarna op ‘Bezoek inplannen’. Vervolgens kiest u de gewenste route.

Succesvolle eerste MBO-Inspiratiedag van Het Concertgebouw & het Concertgebouworkest

Dinsdag 14 juni 2022 vond de eerste editie van de MBO-Inspiratiedag plaats. Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest willen met deze dag MBO-studenten inspireren. En daarnaast laten zien dat er bij een misschien niet zo voor de hand liggende werkplek, Het Concertgebouw, veel beroepen zijn die aansluiten bij hun opleiding.

Zo’n 150 MBO-studenten die in Almere, Amsterdam, Hoofddorp, Lelystad en Amstelveen studies volgen op het gebied van horeca & evenementen, techniek en marketing & verkoop, draaiden een dag mee met mogelijk toekomstige collega’s.

De MBO-Inspiratiedag is een samenwerking tussen het Concertgebouworkest en Het Concertgebouw en is mogelijk gemaakt door: