Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Thomas oliemans hans eijsakcers bernd kohnen 1280x608

Empty Concertgebouw Sessions: Thomas Oliemans & Hans Eijsackers - Mahler Festival Online

vr 15 mei 2020 - 25 minuten kijktijd

Het Concertgebouw presenteert elke woensdag de Empty Concertgebouw Sessions: topmuzikanten die vanuit een leeg Concertgebouw optreden. In deze speciale editie voor het Mahler Festival Online: bariton Thomas Oliemans en pianist Hans Eijsackers.

Onderdeel van

Programma Empty Concertgebouw Sessions:
Vrijdag 15 mei om 12.30 uur - Bariton Thomas Oliemans en pianist Hans Eijsackers (in het kader van het Mahler Festival Online)

Thomas Oliemans en Hans Eijsackers
Bariton Thomas Oliemans reist de hele wereld over voor operarollen in grote huizen – Londen, Aix-en-Provence – maar zingt gelukkig ook regelmatig in Nederland: bij De Nationale Opera, de Nederlandse Reisopera en in concertzalen. Hij zingt repertoire van Schubert tot Banning, en heeft een grote liefde voor het Franse lied, la mélodie française. In deze Empty Concertgebouw Sessions brengt hij met Hans Eijsackers achter de vleugel een selectie liederen uit Mahlers Lieder und Gesänge, Des Knaben Wunderhorn en Lieder eines fahrenden Gesellen.

Empty Concertgebouw Sessions
Waar normaal gesproken het publiek op woensdagmiddag om 12.30 uur een gratis lunchconcert kan bezoeken, biedt Het Concertgebouw nu samen met de musici op dit tijdstip een digitaal concert aan. Verschillende bekende musici doen mee aan de Empty Concertgebouw Sessions, zoals de pianisten Anna Fedorova en Iris Hond en zangeres Edsilia Rombley (die 19 maart haar solo-debuut zou maken in Het Concertgebouw). De Empty Concertgebouw Sessions zijn een variant op de videoserie Concertgebouw Sessions waarin musici op allerlei plekken in Het Concertgebouw in één take een muziekstuk ten gehore brengen.

Deze Empty Concertgebouw Sessions is mede mogelijk gemaakt door American Express.

Bekijk ook eens