Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Jos james taali 2

José James & Taali in speciale Empty Concertgebouw Sessions op Valentijnsdag

zo 14 feb 2021 - 27 minuten kijktijd

Internationale jazzster José James geeft samen met Grammy-genomineerde singer-songwriter Taali een gratis Valentijnsconcert vanuit de Grote Zaal tijdens de Empty Concertgebouw Sessions. Samen vertolken ze op Valentijnsdag heerlijke liefdesliedjes, waaronder zowel 'standards' als liedjes van hun eigen hand.

Onderdeel van

Valentijnsdag met speciale Empty Concertgebouw Sessions
Een betere locatie dan Het Concertgebouw op Valentijnsdag is voor José James en Taali nauwelijks denkbaar. José James vertelt: ‘Ik heb al veel prachtige herinneringen aan Het Concertgebouw, de locatie is legendarisch maar tegelijk heel intiem en romantisch. Toen Het Concertgebouw ons benaderde voor een concert dacht ik daarom ook meteen aan een Valentijnsconcert.’ Bij het concert zullen ze nummers als Tenderly, Come to my door en You’ve Got a Friend ten gehore brengen.

José James en Taali in Amsterdam
Het powerkoppel José James & Taali is sinds januari in Amsterdam als artists in residence aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier delen ze hun kennis met studenten van de pop- en jazzafdeling. De lockdown in New York deed het muzikale koppel besluiten 'outside the box' te denken en de zinnen te zetten op een verhuizing naar Amsterdam. José James vertelt: ‘In Europa was ik zelfs eerder bekend dan in Amerika. Het Nederlandse publiek heeft me van het begin af aan echt omarmd – van optredens bij North Sea Jazz, de Melkweg en Paradiso tot en met een samenwerking met het Koninklijk Concertgebouworkest. Dé stad in Europa voor ons om naartoe te gaan!’ Vanuit Amsterdam zal ook Taali in februari haar nieuwe album When Did the World Start Ending lanceren. Het nieuwe album van Taali komt uit op Rainbow Blonde Records, het twee jaar geleden door henzelf opgerichte label dat al veel successen behaalde.

De Empty Concertgebouw Sessions worden mede mogelijk gemaakt door Van Lanschot Kempen, hoofdsponsor van Het Concertgebouw en mediapartner Het Parool.

Bekijk ook eens