Koninklijk Concertgebouw Concours 2019

Kandidaten finale

Dit jaar vindt de elfde editie van het Koninklijk Concertgebouw Concours plaats. Het aantal aanmeldingen was overweldigend. Inmiddels is bekend geworden wie de acht kandidaten zijn voor de finale op zondag 16 juni 2019 in de Kleine Zaal. Dat zijn:

Rory Bleeker, marimba
Christiaan Blom, blokfluit
Andrej van Brakel, cello
Alexander Jansen, piano
Adriana Lisitskaya, piano
Shaza Mania, kanun
Julia Nefedov, piano
Fama Koning, cello

Jury

Dit jaar bestaat de jury van het concours uit:

  • Vincent de Kort, voorzitter van de jury. Dirigent bij onder andere het Metropole Orkest, Concertgebouw Kamerorkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij is ook jurylid voor het programma Maestro.
  • Julia Philippens, violiste. Zij is onder andere oprichter van Fuse.
  • Raaf Hekkema, saxofonist. Hij is onder andere oprichter van het Calefax Rietkwintet.
  • Thomas Beijer, pianist en componist. Hij won de prestigieuze Young Pianist Foundation National Piano Competition en speelde onder andere met het Residentie Orkest en Amsterdam Sinfonietta.
  • Babette Labeij, zangeres en zangcoach. Zij heeft onder andere liedjes geschreven voor Kinderen voor Kinderen en is zangcoach bij The Voice en Voice Kids.

De finale wordt gepresenteerd door Willie Wartaal. Rapper, acteur en televisiepresentator. Hij werd bekend door zijn bijdrage aan De Jeugd van Tegenwoordig.

Prijzen

Als je meedoet aan het Koninklijk Concertgebouw Concours maak je kans op mooie prijzen. Iedereen die geselecteerd wordt voor de finale krijgt een masterclass podiumpresentatie en concertkaarten voor een concert in Het Concertgebouw. En als je wint, ontvang je een geldbedrag van € 1000 ten behoeve van je muzikale ontwikkeling en krijg je de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee.

Belangrijke data Koninklijk Concertgebouw Concours 2019

15 april 2019 – Sluitingsdatum inschrijving
11 mei 2019 – Halve finale in de Kleine Zaal
18 mei 2019 – Workshop voor alle deelnemers in Het Concertgebouw
16 juni 2019 – Finale KCC in de Kleine zaal om 15:00 uur

Afgelopen edities

Wil je meer weten over de afgelopen edities van het Koninklijk Concertgebouw Concours, zoals wie het concours won en wie er in de jury zaten? Dat kan via onderstaande links:

Mede mogelijk gemaakt door

Het Koninklijk Concertgebouw Concours 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenBroek Foundation.

Radu Ratering, winnaar 2017 © Ronald Knapp

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.