Koninklijk Concertgebouw Concours 2019

Ben je tussen de 9 en 14 jaar en wil je een keer optreden in Het Concertgebouw? Meld je dan nu aan voor het Koninklijk Concertgebouw Concours 2019!

Schrijf je in!

Dit jaar vindt de elfde editie van het Koninklijk Concertgebouw Concours plaats. Speel of zing je klassiek, pop-, jazz- of wereldmuziek? Iedereen van 9 tot 14 jaar is welkom. Als je je hebt aangemeld, dan ben je van harte uitgenodigd voor een workshop in Het Concertgebouw op 18 mei. Je bent dan de hele dag bij ons in huis.

Wat kun je verwachten?

  • Je kunt je aanmelden tot en met maandag 15 april 2019
  • De halve finale vindt plaats op zaterdag 11 mei 2019 in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Hier zal je een muziekstuk naar keuze ten gehore brengen van maximaal 10 minuten. Er mag één iemand mee om je te begeleiden.
  • Op 18 mei vindt de workshop plaats voor alle deelnemers met als thema: Improvisatie (ongeacht of je geselecteerd bent voor de halve finale of niet).
  • De finale vindt plaats op zondag 16 juni 2019 om 15.00 uur in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. In overleg met de jury bepalen we samen welk muziekstuk je hier ten gehore zal brengen.

Zo meld je je aan

Je doet mee door het insturen van een YouTube-filmpje. Je kunt thuis een filmpje maken van een muziekstuk naar keuze van maximaal 5 minuten. Ook kun je een filmpje opsturen van een voorspeelavond van de muziekschool. Zet je filmpje op YouTube en stuur ons de link. Dat is helemaal niet ingewikkeld. Op deze pagina leggen we je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen. Vervolgens schrijf je je in via dit formulier.

Deelname aan het Koninklijk Concertgebouw Concours is gratis, eventuele kosten voor het inzetten van jouw begeleider of extra muzieklessen worden niet door de organisatie vergoed.

Jury

Alle filmpjes worden bekeken door een onafhankelijke jury. Dit jaar zal de jury bestaan uit:

  • Jan Willem de Vriend, voorzitter van de jury. Hij is vaste dirigent bij het Residentie Orkest in Den Haag en principal guest conductor bij het Orquestra Simfònica de Barcelona I Nacional de Catalunya.
  • Lisa Jacobs, violiste. Ze soleerde onder andere bij het Koninklijk Concertgebouworkest, Brussels Philharmonic en Amsterdam Sinfonietta.
  • Quirine Viersen, celliste. Ze soleerde bij onder andere Het Koninklijk Concertgebouworkest en het St. Petersburg Philharmonisch Orkest.
  • Raaf Hekkema, saxofonist. Hij is onder andere oprichter van het Calefax Rietkwintet.
  • Thomas Beijer, pianist en componist. Hij won de prestigieuze Young Pianist Foundation National Piano Competition en speelde onder andere met het Residentie Orkest en Amsterdam Sinfonietta.
  • Babette Labeij, zangeres en zangcoach. Zij heeft onder andere liedjes geschreven voor Kinderen voor Kinderen en is zangcoach bij The Voice en Voice Kids.

De finale wordt gepresenteerd door Lisa Wade, radio- en televisiepresentatrice. Ze werd bekend door haar bijzondere uitgave van Toon Hermans: Het Verzameld Werk.

Prijzen

Als je meedoet aan het Koninklijk Concertgebouw Concours maak je kans op mooie prijzen. Iedereen die geselecteerd wordt voor de finale krijgt een masterclass podiumpresentatie en concertkaarten voor een concert in Het Concertgebouw. En als je wint, ontvang je een geldbedrag van € 1000 ten behoeve van je muzikale ontwikkeling en krijg je de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee.

Belangrijke data Koninklijk Concertgebouw Concours 2019

15 april 2019 – Sluitingsdatum inschrijving
11 mei 2019 – Halve finale in de Kleine Zaal
18 mei 2019 – Workshop voor alle deelnemers in Het Concertgebouw
16 juni 2019 – Finale KCC in de Kleine zaal om 15:00 uur

Regels

Lees voordat je je inschrijft goed de regels door. De regels kun je hier lezen.

Afgelopen edities

Wil je meer weten over de afgelopen edities van het Koninklijk Concertgebouw Concours, zoals wie het concours won en wie er in de jury zaten? Dat kan via onderstaande links:

Mede mogelijk gemaakt door

Het Koninklijk Concertgebouw Concours 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenBroek Foundation.

Radu Ratering, winnaar 2017 © Ronald Knapp

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.