Koninklijk Concertgebouw Concours 2020

Ben je tussen de 9 en 14 jaar en wil je een keer optreden in Het Concertgebouw? Meld je dan nu aan voor het Koninklijk Concertgebouw Concours 2020! Dit is dé muziekwedstrijd voor kinderen!

Meld je aan!

Dit jaar vindt de twaalfde editie van het Koninklijk Concertgebouw Concours plaats. Speel of zing je klassiek, pop-, jazz- of wereldmuziek? Geef je dan op. Iedereen van 9 tot 14 jaar is welkom. 

Wat kun je verwachten?

  • Je kunt je aanmelden tot en met maandag 1 juni 2020
  • De finale vindt in het najaar plaats in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. De exacte datum zullen we zo snel mogelijk bekend maken. In overleg met de jury bepalen we samen welk muziekstuk je hier ten gehore zal brengen.

Zo meld je je aan

Je doet mee door het insturen van een YouTube-filmpje. Je kunt thuis een filmpje maken van een muziekstuk naar keuze van maximaal 5 minuten. Ook kun je een filmpje opsturen van een voorspeelavond van de muziekschool. Zet je filmpje op YouTube en stuur ons de link. Dat is helemaal niet ingewikkeld. Als je hier klikt leggen we je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.

Deelname aan het Koninklijk Concertgebouw Concours is gratis, eventuele kosten voor het inzetten van jouw begeleider of extra muzieklessen worden niet door de organisatie vergoed.

Jury

Alle filmpjes worden bekeken door een onafhankelijke jury. Deze bestaat uit:

  • Vincent de Kort – dirigent
  • Katy Woolley – hoorniste (Concertgebouworkest)
  • Thomas Beijer – pianist
  • Julia Philippens – violiste (Fuse)
  • Carel Kraayenhof – bandoneonist

Prijzen

Als je meedoet aan het Koninklijk Concertgebouw Concours maak je kans op mooie prijzen. Iedereen die geselecteerd wordt voor de finale krijgt een masterclass podiumpresentatie en concertkaarten voor een concert in Het Concertgebouw. En als je wint, geef je een concert tijdens Klassiek op het Amstelveld én geef je een lunchconcert in Het Concertgebouw. Alsof dat nog niet genoeg is, ontvang je ook een geldbedrag van € 1000 ten behoeve van je muzikale ontwikkeling en krijg je de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee!

Belangrijke data Koninklijk Concertgebouw Concours 2020

1 juni 2020 – Sluitingsdatum inschrijving
Najaar 2020 – Masterclass en Finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours in de Kleine Zaal

Regels

Lees voordat je je inschrijft goed de regels door. De regels kun je hier lezen.

Afgelopen edities

Wil je meer weten over de afgelopen edities van het Koninklijk Concertgebouw Concours, zoals wie het concours won en wie er in de jury zaten? Dat kan via onderstaande links:

Mede mogelijk gemaakt door

Het Koninklijk Concertgebouw Concours 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenBroek Foundation.

© Tomek Dersu Aaron

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.