Home
 1. Zoeken
 2. Concerten
 3. Menu
 4. 0
  Mandje
 5. Account
 6. Inloggen

Koninklijk Concertgebouw Concours

Ben je tussen de 9 en 14 jaar en wil je stralen met een optreden in Het Concertgebouw? Dan is het Koninklijk Concertgebouw Concours 2022 echt iets voor jou! Het is dé muziekwedstrijd voor kinderen! Dit jaar vindt alweer de veertiende editie plaats. Speel je jazz, pop, rock, hiphop of klassiek, alle genres zijn welkom in Het Concertgebouw!

De inschrijvingsperiode is inmiddels afgelopen.

Zo meld je je aan

Je doet mee door middel van het insturen van een YouTube-filmpje. Je kunt thuis een filmpje maken van een muziekstuk naar keuze van maximaal 5 minuten. Ook kun je een filmpje opsturen van een voorspeelavond van de muziekschool. Zet je filmpje op YouTube en stuur ons de link. Dat is helemaal niet ingewikkeld. Bekijk hier de handleiding, daarin leggen we je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.

Deelname aan het Koninklijk Concertgebouw Concours is gratis, eventuele kosten voor het inzetten van jouw begeleider of extra muzieklessen worden niet door de organisatie vergoed.

Jury

Dit jaar bestaat de jury uit de volgende professionals:
Vincent de Kort (voorzitter)
Julia Philippens (violiste)
Izaline Calister (zangeres)
Thomas Beijer (pianist)
Marco de Souza (oprichter Leerorkest)

De presentatie is in handen van Shary-An Nivillac.

Prijzen

Als je meedoet aan het Koninklijk Concertgebouw Concours maak je kans op mooie prijzen. En niet zomaar één: je ontvangt een geldbedrag van € 1000 ten behoeve van je muzikale ontwikkeling en de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee!

Workshopdag 14 mei

Een deel van de kinderen die zich hebben aangemeld wordt uitgenodigd voor de gratis workshopdag op 14 mei, die wordt gegeven door zangeres Jennie Lena. Deze workshop vindt 's middags plaats in Het Concertgebouw. Samen met andere kinderen krijg je les van professionele musici, ga je samen muziek maken en krijg je een rondleiding door het gebouw (ben je wel eens op zolder geweest?). De workshop is niet verplicht, maar vooral heel leuk om bij aanwezig te zijn. Afgelopen jaren deden tijdens de workshops honderden kinderen mee en was het voor velen een onvergetelijke ervaring.

Belangrijke data voor het concours 2022:

 • 14 mei: workshopdag voor iedereen
 • 21 mei: halve finale
 • 11 juni: masterclass
 • 19 juni: finale

Regels

Lees voordat je je inschrijft goed de regels door. De regels kun je hier lezen.

Overige informatie

Verdere informatie volgt nog over het Koninklijk Concertgebouw Concours dus hou deze webpagina in de gaten.

Contact

Heb je nog vragen? Mail dan naar: kcc@concertgebouw.nl.

Finale Koninklijk Concertgebouw Concours 2021

Mede mogelijk gemaakt door

Het Koninklijk Concertgebouw Concours 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenBroek Foundation en Het Concertgebouw Fonds.

Contact

  Inschrijven nieuwsbrief
  Geluidsfragmenten mogelijk gemaakt door ClassicsToGo