Koninklijk Concertgebouw Concours 2021

Na een prachtige finale op zondag 20 september, met Jala Heywood als winnares, ligt de volgende editie van het Concertgebouw Concours alweer voor ons.

Ben je tussen de 9 en 14 jaar en wil je eens stralen op het podium van Het Concertgebouw? Dan is het Koninklijk Concertgebouw Concours 2021 echt wat voor jou! Het is dé muziekwedstrijd voor kinderen! Dit jaar vindt de dertiende editie van het Koninklijk Concertgebouw Concours plaats. Speel of zing je klassiek, pop-, jazz- of wereldmuziek? Elke muziekstijl is welkom. 

De inschrijving loopt tot en met maandag 12 april 2021 23.59 uur, dus schrijf je snel in!

Schrijf je in!

Wat kun je verwachten?

  • Je kunt je aanmelden tot en met maandag 12 april 2021 23.59 uur
  • Alle deelnemers krijgen een tip en een top van onze professionele jury, ongeacht of ze worden geselecteerd voor de finale
  • De finale vindt plaats in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. In overleg met de jury bepalen we samen welk muziekstuk je hier ten gehore zal brengen.

Zo meld je je aan

Je doet mee door het inschrijfformulier in te vullen en het insturen van een YouTube-filmpje. Je kunt thuis een filmpje maken van een muziekstuk naar keuze van maximaal 5 minuten. Ook kun je een filmpje opsturen van een voorspeelavond van de muziekschool. Zet je filmpje op YouTube en stuur ons de link. Dat is helemaal niet ingewikkeld. Als je hier klikt leggen we je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.

Deelname aan het Koninklijk Concertgebouw Concours is gratis, eventuele kosten voor het inzetten van jouw begeleider of extra muzieklessen worden niet door Het Concertgebouw vergoed.

Prijzen

Als je meedoet aan het Koninklijk Concertgebouw Concours maak je kans op mooie prijzen. En niet zomaar één: je ontvangt een geldbedrag van € 1000 ten behoeve van je muzikale ontwikkeling en de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee!

Belangrijke data

  • De halve finale vindt plaats op 15 mei
  • De workshop is op 22 mei
  • De masterclass wordt gegeven op 5 juni
  • De finale vindt plaats op 20 juni

Regels

Lees voordat je je inschrijft de regels goed door. De regels kun je hier lezen.

Overige informatie

Verdere informatie over het Koninklijk Concertgebouw Concours volgt nog, dus houd deze pagina in de gaten!

Afgelopen edities

Wil je meer weten over de afgelopen edities van het Koninklijk Concertgebouw Concours, zoals wie het concours won en wie er in de jury zaten? Dat kan via onderstaande links:

Contact

Heb je nog vragen? Stuur ze dan naar: kcc@concertgebouw.nl.

Mede mogelijk gemaakt door

Het Koninklijk Concertgebouw Concours 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenBroek Foundation en Het Concertgebouw Fonds.

 

 

 

 

 

 

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.