Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Entree pubquiz

Test je klassieke kennis, doe mee aan de online pubquiz van Entrée!

di 26 mei 2020 - 1 minuut leestijd - Tekst: Het Concertgebouw / Entrée

Op hoeveel palen is Het Concertgebouw gebouwd? Wanneer werd de eerste vrouw toegelaten tot het Concertgebouworkest? En welke symfonie is er geschreven tijdens een opiumtrip? Op maandagavond 1 juni 2020 wordt om 20:30 via Facebook de eerste online pubquiz over klassieke muziek gestreamd vanaf het podium in de Grote Zaal van Het Concertgebouw.

Naar de pubquiz op Facebook

Tijdens de pubquiz worden muziekliefhebbers in zeven rondes aan de tand gevoeld door Floris Kortie, presentator van Podium Witteman en Micha Windgassen, coördinator van Entrée. De vragen gaan natuurlijk over Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest maar ook over de geschiedenis van klassieke muziek en roddels en intriges in de levens van componisten. Deze vragen worden aangevuld met plaatjesrondes vol gekke instrumenten en componisten in hun natuurlijke habitat. Aan het einde van elke ronde is er een ‘raad de plaat’-vraag, waarin herkenbare klassieke melodieën uit het archief van het Concertgebouworkest worden afgespeeld. Tussendoor vinden er muzikale intermezzo’s plaats, gespeeld door het GoYa kwartet, bestaande uit leden van het Concertgebouworkest.

Uiteraard zijn er mooie prijzen te winnen! De winnaars mogen zodra het weer kan, met hun hele team naar Concertgebouw Essentials. Op de tweede plaats staat een voucher t.w.v. €100 voor Het Concertgebouw en het team op de derde plaats ontvangt allemaal een cd van het Concertgebouworkest. Deelname aan de quiz is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden. Het niveau van de vragen is instapniveau, dus iedereen kan mee doen!

Onderdeel van

Bekijk ook eens