Home
 1. Zoeken
 2. Concerten
 3. Menu
 4. Inloggen
Zono - Marc-André Hamelin/Antwerp Symphony Orchestra © Ronald Knapp

Maak nu extra voordelig kennis met Het Zondagochtend Concert

Iedere zondag van 11.00 tot 12.00 uur spelen de beste orkesten en musici in Het Concertgebouw. Tijdens het Zondagochtend Concert worden geliefde klassiekers of verrassende meesterwerken op het hoogste niveau uitgevoerd. Komt u ook (opnieuw) kennismaken?

Hans van den Boom heeft opnieuw exclusieve series samengesteld voor het voorjaar van 2024. Bestel nu extra voordelig een serie van 3 concerten in de wereldberoemde Grote Zaal en begin uw week ontspannen in Het Concertgebouw!

Ontvang tot wel 25% korting en bestel een serie met 3 concerten voor € 85 (rang 1+), € 75 (rang 1) of € 65 (rang 2). Maak een keuze uit de volgende drie opties:

Serie A

 • 28 jan - Stravinsky en Sibelius
  De Vijfde symfonie van Jean Sibelius bezit een zeldzame natuurkracht. Violiste Leila Josefowicz laat haar viool zingen en grommen in Stravinsky’s neoklassieke Vioolconcert, een van zijn populairste en meest toegankelijke stukken.
 • 3 mrt - Holland Baroque speelt J.S. Bach
  Holland Baroque, een orkest van zielsverwanten, brengt barokmuziek steeds weer naar het nu: fris en eigenzinnig. Voor Bachs Königin maakten ze orkestbewerkingen van hun favoriete orgelmuziek van Johann Sebastian Bach.
 • 21 apr - De Vriend dirigeert Bruckner 3
  Sinds 2019 is Jan Willem de Vriend eerste gastdirigent bij de Stuttgarter Philharmoniker. Deze zondagochtend leidt hij het orkest is de grootse Derde symfonie van Bruckner.

Bestellen

Serie B

 • 11 feb - Till Ferner speelt Beethoven
  Till Fellner speelt Beethovens contrastrijke en melodieuze Derde pianoconcert. Violist Rafael Christ voert de Bochumer Symphoniker vanaf de lessenaar aan in Haydns ‘Sturm und Drang’-Symfonie nr. 39.
 • 10 mrt - Alina Ibragimova speelt Sibelius
  Jean Sibelius, de belangrijkste componist uit Finlands geschiedenis, ontwikkelde een volledig eigen muzikale taal. Die kent voor de gelauwerde violiste Alina Ibragimova weinig geheimen, Sibelius’ Vioolconcert is een van haar favoriete concerto’s. Hannu Lintu leidt het Radio Filharmonisch Orkest bovendien in Nielsens overrompelende Vijfde symfonie.
 • 28 apr - Bram van Sambeek plus Rossini en Dvořák
  De Zevende symfonie is de tegenhanger van Dvořáks Achtste van eerder dit seizoen: melancholischer, minder Tsjechisch en dicht tegen de muziek van Brahms aan. Bram van Sambeek laat zijn fagot virtuoos zingen in Rossini’s Fagotconcert.

Bestellen

Serie C

 • 18 feb - Trombonist Tim Ouwejan in de hoofdrol
  Mozarts Symfonie nr. 40 is een van de allergrootste klassieke hits. Stertrombonist Tim Ouwejan speelt het virtuoze Concert voor trombone van Johann Albrechtsberger, de leraar van Beethoven.
 • 31 mrt - Selina Ott en het leukste trompetconcert
  Deze Eerste Paasdag klinkt niet het paaslied Eens als de bazuinen klinken, maar wel Selina Otts gouden trompetklank in Hummels heerlijke Trompetconcert. Beethovens Eerste symfonie sluit perfect aan bij die vroeg-romantische klankwereld.
 • 5 mei - Felix Klieser speelt Mozart en Strauss
  Hoornvirtuoos Felix Klieser speelt Mozarts Eerste hoornconcert, dat fris, opgewekt en ongecompliceerd klinkt. Het Eerste hoornconcert van Strauss laat weer een andere kant van de hoorn horen: monumentaal, episch en gevuld met bijna oneindige melodieën. Daarnaast speelt het orkest uit Heilbronn Haydns laatste symfonie, de ‘Londense’.

Bestellen
Alle Zondagochtend Concerten beginnen om 11.00 uur.

Bestellen kan eenvoudig online via bovenstaande buttons of telefonisch via de Concertgebouwlijn. De Concertgebouwlijn is dagelijks bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur: 020 - 671 83 45 (regulier tarief).

Rondom de concerten

Uw zondag extra bijzonder maken? Kom ontbijten in Café Viotta of geniet van een heerlijke lunch na afloop in restaurant LIER.

copyright Jop Starmans

Ontbijten in Café Viotta

Rondom het concert bent u in Café Viotta van harte welkom voor koffie met een croissantje of een stuk heerlijke taart van Holtkamp. Ook kunt u er genieten van een uitgebreide lunch. Kies uit onze broodjes, salades of soepen.

Bekijk Café Viotta

Lunchen in restaurant LIER

Vanaf 12.00 uur serveert restaurant LIER een culinaire tweegangenlunch voor € 33 per persoon. Iets te vieren? We hebben altijd een heerlijke champagne koud staan.

Meer informatie