Home
 1. Zoeken
 2. Concerten
 3. Menu
 4. 0
  Mandje
 5. Account
 6. Inloggen
Zono - Marc-André Hamelin/Antwerp Symphony Orchestra © Ronald Knapp

Maak nu extra voordelig kennis met Het Zondagochtend Concert

'Het Zondagochtend Concert is al 30 jaar een zeer populaire concertserie. Speciaal voor degenen die wel eens kennis willen maken, heb ik drie series van drie concerten samengesteld met een aantrekkelijke korting. Bestel een leuke serie en dan zien we elkaar op zondagochtend!'

- Hans van den Boom, presentator

Ontvang tot wel 25% korting en bestel een serie met 3 concerten voor € 85 (rang 1+), € 75 (rang 1) of € 65 (rang 2). Maak een keuze uit de volgende drie opties:

Serie A

 • 3 sep - Romantische Glazoenov en Boheemse natuur
  Het nieuwe seizoen wordt geopend met twee feestelijke stukken; het Vioolconcert van Glazoenov staat bol van de romantische melodieën en Dvořáks Achtste symfonie is één ode aan de natuur, inclusief kwinkelerende vogeltjes.
 • 8 okt - Groot Omroepkoor zingt Brahms en Martin
  Johannes Brahms begon zijn muzikale carrière niet alleen als pianist, maar ook als dirigent van een vrouwenkoor. Het Groot Omroepkoor zingt een aantal van Brahms’ mooiste koorcomposities, ondersteund door Hannes Minnaar aan de piano. Tot besluit zingt het koor de imposante A Cappella Mis uit 1922 van de Zwitserse Nederlander Frank Martin.
 • 12 nov - De natuur in met Sir Mark Elder
  Met de Morgenstimmung van Grieg als opening is dit concert een muzikale wandeling door de natuur. Griegs vriend, de Engelsman Delius verklankt de schoonheid van het Engelse heuvellandschap (met een koor in de verte) en met de muziek van Vaughan Williams gaat onze ziel op zoek naar onbekende regionen.

Bestellen

Serie B

 • 10 sep - Berlioz’ Symphonie fantastique
  De Symphonie fantastique van Berlioz beschrijft niet alleen het wonderlijke verhaal van een verliefde jongeman die in een heksensabbat terecht komt, maar was in 1830 (slechts 3 jaar na de dood van Beethoven) ook een zéér revolutionair muziekstuk met ongekende muzikale effecten.
 • 22 okt - Christianne Stotijn en Concertgebouw Kamerorkest
  De dichter Shelly beschreef een mooie zonsondergang en diens tekst werd (in het Italiaans) door Respighi op muziek gezet. De Cavatina van Beethoven is het allermooiste deel uit diens late strijkkwartetten en maakt in de strijkorkestversie nóg meer indruk. Dvořáks bekende serenade is gewoon één groot feest.
 • 19 nov - Onstuimige Mozart en devote Mendelssohn
  De meeste pianoconcerten van Mozart kenmerken zich door vrolijke levenslust, maar het Twintigste pianoconcert heeft juist een dramatische ondertoon. Het wordt wel het meest ‘Beethoveniaanse’ concert van Mozart genoemd. Mendelssohn schreef zijn Reformatie-symfonie (met het Luther-koraal ‘Ein feste Burg’) al op 21-jarige leeftijd, maar het stuk werd pas na zijn dood gepubliceerd. De bijnaam ‘Reformation’ stamt van zijn zusje Fanny.

Bestellen

Serie C

 • 17 sep - De klokken van Rachmaninoff
  Edgar Allan Poe schreef een gedicht (The Bells) waarin luidende klokken de verschillende fases voor het menselijk leven voorstellen. Rachmaninoff kreeg een Russische vertaling onder ogen en ging aan het werk. Het resultaat is een verbluffende koorsymfonie met zowel de vrolijke huwelijksklokjes als de onvermijdelijke, sombere doodsklok.
 • 5 nov - Denis Kozhukhin speelt Rachmaninoff
  Rachmaninoffs Rapsodie op een thema van Paganini is eigenlijk een kort pianoconcert met een serie van 24 ingenieuze variaties. Met name de langzame variatie nr. 18 is van een hemelse schoonheid. Mendelssohn was dol op reizen en meerdere malen bezocht hij Italië. Dat leverde niet alleen mooie tekeningen en aquarellen op, maar ook de vrolijke en zonnige Vierde symfonie.
 • 3 dec - Karina Canellakis dirigeert Mahlers Eerste
  Mahler was erg verliefd op de sopraan Johanna Richter, maar ze gaf hem de bons. Zijn verdriet schreef hij van zich af in de Lieder eines fahrenden Gesellen. Die liederen spelen ook een rol in de Eerste symfonie (uit 1888) die in Budapest een rampzalige première beleefde. Intussen weten we wel beter. Voor luisteraars die Mahler (beter) willen leren kennen is de Eerste dé ‘instap-symfonie’.

Bestellen
Alle Zondagochtend Concerten beginnen om 11.00 uur.

Bestellen kan eenvoudig online via bovenstaande buttons of telefonisch via de Concertgebouwlijn. De Concertgebouwlijn is dagelijks bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur: 020 - 671 83 45 (regulier tarief).

Rondom de concerten

Uw zondag extra bijzonder maken? Geniet dan bijvoorbeeld van een heerlijke lunch na afloop in restaurant LIER. Of bezoek voorafgaand aan het concert de opnames van het radioprogramma Spiegelzaal met Hans van den Boom.

Lunchen in restaurant LIER

Radioprogramma Spiegelzaal