Ontdek
 1. Zoeken
 2. Concerten
 3. Menu
 4. Inloggen
Kleedkamer Kleine Zaal 1280x608

Het Verborgen Concertgebouw - Kleedkamers Kleine Zaal

wo 21 sep 2016 - Tekst: Lonneke Tausch

Bezoekers van de Kleine Zaal hebben vast een vermoeden waar de kleedkamers zich ongeveer bevinden. Musici betreden en verlaten immers aan de rechterkant het podium. Daar, achter het podiumgordijn, is een kleine ruimte met een trap naar boven. Een verdieping hoger bevinden zich de kleedkamers. Deze zijn ook bereikbaar via de grijze deur met het bordje ‘Artists’ in het korte gangetje tussen de Franse Foyer en de Felix de Nobelfoyer.

 1. Trap af, podium op
  Achter deze gecapitonneerde deur leidt een trap naar beneden naar de ruimte achter het podiumgordijn. Een suppoost voert vanuit hier de regie over het precieze moment van het podium op- of afgaan.

 2. Nuttige dingen
  In een van de vier kleedkamers staat een piano, lessenaars en celloplanken zijn alom aanwezig, en ook een strijkplank met strijkijzer staat paraat. Iedere kamer heeft een kluisje, een telefoon en een sofa

 3. Make-upspiegel
  In de spiegel – met een omlijsting met extra lampen voor de grime – ziet u het achter-het-podium-gedeelte van de Kleine Zaal. Er zijn vier kleedkamers, met daartussen twee badkamers. In een centrale ruimte staan een ronde tafel en een klein buffet met een koffiemachine, een waterkoker en een koelkast. Via luidsprekers in het plafond en een monitor (buiten beeld) is te volgen wat er op het podium gebeurt

 4. Gastenboek
  Opengeslagen op de kaptafel ligt het gastenboek. Iedereen die in de Kleine Zaal optreedt kan hierin een boodschap achterlaten.

Dit artikel verscheen eerder in Het Concertgebouw Magazine editie mei/juni 2015

Onderdeel van

Kleedkamer Kleine Zaal 1280x608

Bekijk ook eens