Mahler Festival

Mahler © Hans Roggen

Mahler Festival 2020
In mei 2020 organiseert Het Koninklijk Concertgebouw voor de derde keer een groots Mahler Festival. Na het Mahlerfeest in 1920, indertijd georganiseerd ter ere van het 25-jarig jubileum van Willem Mengelberg als chef-dirigent van het Concertgebouworkest, en na het Festival in 1995, klinken voor de derde keer in het tijdsbestek van twee weken alle symfonieën van Mahler achtereen in de Grote Zaal.

Vier internationale toporkesten
Tijdens het Mahler Festival in 2020 worden de symfonische werken van Mahler uitgevoerd door vier internationale toporkesten: de New York Philharmonic, de Wiener Philharmoniker, de Berliner Philharmoniker en het Koninklijk Concertgebouworkest. Alle vier deze orkesten werden ooit nog door Gustav Mahler zelf gedirigeerd. Naast de symfonische werken worden ook vocale werken en kamermuziek van Mahler en tijdgenoten uitgevoerd. Educatie speelt een belangrijke rol tijdens het Festival. En om publiek wereldwijd te laten meegenieten, zullen de live-stream-mogelijkheden van Het Concertgebouw optimaal benut worden. Ook andere culturele instellingen in Amsterdam zullen bijdragen aan het Festival, door middel van verschillende evenementen en tentoonstellingen.

Op de hoogte blijven
De komende maanden zal er op de website van Het Concertgebouw meer informatie verschijnen over het Mahler Festival. Op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor onze Nieuwsbrief

Persberichten
Over het Mahler Festival zijn tot op heden de volgende persberichten gepubliceerd:

In samenwerking met de Mahler Foundation

 

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.